top of page

Comença el blog, arranca el D'Aclip!



Estrenem el blog del D’Aclip amb ganes de contestar preguntes. Què és el D’Aclip? De què va? M’interessa?


El D’Aclip neix amb la intenció d’obrir horitzons al voltant de l’audiovisual d’autor, el cinema i el videoclip, conjugant-lo amb un element clau, la música. Som conscients que Barcelona és una ciutat plena de productores, músics i autors, tant emergents com de més consolidats, i creiem que és bàsic donar a conèixer aquesta riquesa creativa.


Productores com Canada i autors com Luis Cerveró, Roger Guàrdia o Pablo Maestres són algunes de les mans que hi ha darrere de grans videoclips que s’han produït a casa nostra i que presenten una qualitat indiscutible. Són originals, d’autoria, marquen una diferència respecte els videoclips comercials plens de clixés que podem veure a qualsevol televisió. Al D’Aclip, volem donar-los veu i permetre que el públic els conegui d’a prop, que pugui preguntar com s’han fet, perquè així, qui hi ha darrere... La intenció és posar de relleu el paper de l’autor en aquestes produccions i també acabar amb una mica de música, és clar, comptarem amb Heather i Regalim per fer un doble concert a la Sala Apolo.


Però no només parlarem de videoclips, al D’Aclip també hi ha espai pel cinema. En el marc del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona, estrenarem la pel·lícula Famèlic Sessions, d’Àlex Sardà, ja que és una proposta on la música i el cinema dialoguen en tot moment. Ens interessa aquest vincle i per això també es realitzarà una xerrada on es posi sobre la taula. Concretament, comptarem amb l’opinió del crític Carlos Losilla, la directora Gemma Ferraté i el músic i realitzador David Carabén.


Tot explicat, doncs. Només falta dir-vos que això és només el començament. Volem que aquest blog convidi a reflexionar a través articles, opinions i anàlisis que proporcionin una informació més completa i paral·lela a la dels tres esdeveniments. Que sigui una finestra per conèixer el panorama de l’autoria audiovisual i la música, alguns noms clau, obres interessants, interpretacions acurades... en definitiva, una plataforma per saber-ne més.

Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • YouTube Social  Icon
bottom of page